Terapi & behandling

Terapi og behandling kaldes også for psykoterapi.

Der er mange forskellige retninger, som er baseret på forskellige teorier og metoder.
Én teori og metode er psykoanalyse, hvor terapeut og klient sammen har fokus på indsigt, forståelse og analyse af klientens oplevelser fra fortid og nutid.
En anden teori og metode er kognitiv terapi, som er mere løsningsfokuseret, hvor terapeut og klient sammen har fokus på symptomlindring og ændring af klientens tanker, følelser og adfærd i nutid og fremtid.
Der er mange flere terapeutiske teorier og metoder, men fælles for de fleste former for psykoterapi er personlig udvikling og/eller symptomlindring for klienten.

Effekten af psykoterapi er ifølge Psykiatrifonden:

  • Personer der har fået psykoterapi klarer sig bedre end 80% af dem der ikke har fået psykoterapi
  • Efter to psykoterapeutiske samtaler havde 30% fået det bedre
  • Efter 52 psykoterapeutiske samtaler havde 85% fået det bedre
  • Forskning viser, at psykoterapi virker bedre end medicinsk behandling ved for eksempel angst, lette depressioner, spiseforstyrrelser og personlighedsforstyrrelser.

Hvilken form for psykoterapi der anvendes, afhænger af terapeutens uddannelse og erfaring. Der er mange former for terapeutisk uddannelse, både med hensyn til teori, metode og omfang.
Terapeut er ikke en beskyttet titel, og omfang af terapeutisk uddannelse kan derfor varierere meget.
Psykolog er en beskyttet titel, da det kun er personer der har taget kandidatuddannelse på universitet, der må kalde sig psykolog (cand.psych.). Cand.psych. er en teoretisk/akademisk uddannelse af minimum 5 års varighed.
Efterfølgende kan psykologen tilegne sig praksiserfaring og eventuelle videreuddannelser.

Forskning viser, at den terapeutiske metode ikke er det mest afgørende for klienten eller for effekten af terapien, men relationen og tillidsforholdet mellem klient og terapeut.
Det er heller ikke selve metoden der er betydningsfuld for klienten eller for effekten af terapien, men det at terapeuten har uddannelse og erfaring med en eller flere terapeutiske metoder.

Min teoretiske uddannelse som psykolog og 25 års erfaring med terapi samt mine efteruddannelser i psykoanalytisk psykoterapi, systemisk, kognitiv, narrativ og mentaliseringsbaseret terapi, giver mig mulighed for at tilpasse terapien og behandlingen til lige præcis den form der passer bedst til dig, dine problemstillinger, ønsker og behov.

Vil du høre mere om dine muligheder for terapi og behandling, så kontakt mig enten på telefon 22 33 85 52 eller via kontaktformularen her på siden.

Sidebar

Kontakt mig

Du er velkommen til at kontakte mig på telefon 22 33 85 52, hvor du kan lægge en besked eller sende en sms, eller udfylde formularen her på siden.

"*" indicates required fields

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Skriv til mig

Ring til mig