Behandling af depression

Depression er omfattende følelse af tristhed, håbløshed og afmagt. Ofte opleves også nedsat selvtillid og energi samt søvnforstyrrelse, koncentrationsbesvær, problemer med at styre tanker og følelser, og andre symptomer og gener.
Depression kan være en side af personligheden, hvilket vil sige, at nogle er mere sårbare og tilbøjelige til at reagere med depression, når de i længere tid har følt sig presset, utilstrækkelige eller plaget af for mange belastninger. Men alle kan blive ramt af depression.

Ifølge Psykiatrifonden er forekomsten af depression følgende:

  • Hver femte eller sjette udvikler på et tidspunkt i livet depressive symptomer
  • Undersøgelser viser, at 4-5% får en depression
  • To ud af tre (ca. 66%) får tilbagefald/flere depressioner en eller flere gange

Ifølge Psykiatrifonden anbefales følgende behandling af depression:

  • Lette og middelsvære depressioner kan behandles med terapi
  • Middelsvære og svære depressioner kan behandles med terapi og medicinsk behandling.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du har behov for professionel hjælp, er du altid velkommen til at kontakte mig på telefon 22338552 eller via kontaktformularen på siden.

Det er muligt at få professionel hjælp til depression

Forskning viser:

Medicinsk behandling kan reducere symptomer, men helbreder ikke depressionerne. Når den medicinske behandling stopper kommer depressionerne ofte igen, hvorfor det anbefales, at kombinere medicinsk behandling med terapi. Medicinsk behandling giver ofte bivirkninger. Effekten af medicinsk behandling sker efter 3-6 uger og hos 20-30% er der ingen effekt.

​Terapi har længerevarende effekt (også efter det terapeutiske behandlingsforløb er stoppet). Terapi giver ikke bivirkninger. Terapi er lige så effektiv uden medicinsk behandling ved lette og middelsvære depressioner. Terapi forebygger tilbagefald af depressioner.

Behandling af depression tilpasses dig

Jeg behandler depression ud fra de forskellige terapimetoder, som jeg er uddannet i, hvilket giver et optimalt behandlingsgrundlag samt mulighed for, at din behandling tilpasses dig og det du har behov for.

De forskellige behandlingsmetoder, som jeg er uddannet i, er for eksempel:

  • Psykodynamisk terapi
  • Kognitiv terapi
  • Narrativ terapi
  • Mentaliseringsbaseret terapi

Alle behandlingsmetoderne er effektive og giver gode resultater.

Vil du høre mere om dine muligheder for behandling af depression, så kontakt mig enten på telefon 22338552 eller via kontaktformularen her på siden.

Sidebar

Kontakt mig

Du er velkommen til at kontakte mig på telefon 22 33 85 52, hvor du kan lægge en besked eller sende en sms, eller udfylde formularen her på siden.

"*" indicates required fields

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Skriv til mig

Ring til mig